Header Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Uitdeuken zonder spuiten, Restylen

Zo nu en dan komt het eens voor: Een deuk of deukje in uw auto! U maakt zich zorgen over de inruilwaarde, hoge reparatiekosten of roest. Geen probleem. Wij repareren kleine parkeerdeukjes, grotere deuken en zelfs hagelschade op een zo voordelig mogelijke wijze. Uitdeuken zonder spuiten is toepasbaar als er sprake is van een deuk in uw auto zonder lakschade. Er is bijvoorbeeld iemand tegen uw auto aangereden of er is een eikel op het dak gevallen.

Verschillende technieken

Door middel van een speciale techniek wordt de deuk hersteld zonder dat de lak daarbij beschadigd. Dit proces wordt ook wel uitdeuken zonder spuiten of restylen genoemd. Door van binnenuit volgens een vaststaand patroon druk uit te oefenen op de deuk, verdwijnt deze beetje bij beetje, totdat deze volledig verdwenen is. Verschillende technieken

 

Uitdeuken zonder spuiten kent grofweg twee technieken. Ten eerste is er de hefboomtechniek, waarbij onze monteurs van binnenuit de carrosserie herstellen. Dit vraagt een groot inschattingsvermogen, een uitstekende oog-hand coördinatie en het juiste ‘gevoel’ in de armen, handen en vingers hoeveel kracht er gezet moet worden. De lijmtechniek is de andere werkwijze bij uitdeuken zonder spuiten. Deze techniek om een deuk te repareren wordt vooral gebruikt op plekken van de carrosserie waar moeilijker van binnenuit kracht kan worden gezet. Denk hierbij aan de motorkap of het dak. De deuk  wordt met behulp van smeltlijm aangepakt, in combinatie met een lifttechniek of met een zogeheten slagtrekker.


Morgen Internet � Zorgeloos Light website