Header Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Automaatbak spoelen

Rijdt u een auto met een automaat en ervaart uw problemen tijdens het schakelen of rijdt u er al meer dan 100.000 km mee zonder dat de olie uit de automaat is vervangen? Dan is het spoelen van de automaat aan te bevelen, ook wel flushen genoemd. Spoelen zordt ervoor dat problemen worden opgelost of worden voorkomen.

De automaten van auto's zoals de huidige Steptronic of de DCT, DKG of SMG automatische transmissies hebben naar verloop van tijd onderhoud nodig. Autoproducenten vermelden zelf vaak dat de smering van automatische versnellingsbak nooit vervangen hoeft te worden, zogenoemd 'fit for life'. De fabrikanten gaan van max 200.000 km uit.

Deze slijtage uit zich in het vrijkomen van kleine metaaldeeltjes die in de smering terecht komen en verlakking van de bakolie die optreedt als de olie heet wordt. Factoren als regelmatig snel optrekken, launch control, rijden op heuvelachtige wegen of het rijden met zware ballast zullen dit proces versnellen.

Advies voor uw automaat

Indien u een of meerdere van de bovengenoemde problemen constateert, adviseren wij om uw bak te laten spoelen. De producent geeft aan dat de smering in de bak levenslang mee zou moeten gaan, in de praktijk geven de meeste versnellingsbakken al problemen nog voor dat ze 100.000 kilometer hebben gereden. Daarom adviseren wij de automaatbak te spoelen rond de 100.000 km.

Preventief automaat flushen?

U voorkomt hiermee toekomstige problemen en de automaatbak zal merkbaar beter werken dan voorheen. Indien u al wel problemen met de transmissie ondervindt kunnen deze (in gevallen) worden opgelost middels het spoelen, indien er natuurlijk geen achterliggende problemen zijn met de transmissie.

Het spoelen en verversen van de automaat incl de koppelomvormer vanaf € 299,00 incl btw.


Morgen Internet � Zorgeloos Light website