Header Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Garantie

Bij de aankoop van een product heeft u altijd een wettelijke garantie. Dit betekent dat u recht heeft op een goed product. Daarnaast kunt u een fabrieksgarantie of verkopersgarantie hebben. Soms kunt u ook een extra garantie bijkopen. Al deze verschillende zaken kunnen afhangen van het soort auto dat u koopt. Voor BMW’s en MINI’s geldt dat de eerste 2 jaar volledig zijn gedekt door de fabrikant. Bij aankoop van een auto ouder dan 2 jaar heeft u recht op wettelijke garantie, wij gaan hierbij van het volgende uit:

Non-conformiteit (wettelijke garantie)

Conformiteit betekent dat het afgeleverde product voldoet aan de koopovereenkomst. Non-conformiteit houdt in dat het afgeleverde product niet voldoet aan de verwachtingen die de klant daar redelijkerwijs van mocht hebben. Welke verwachtingen een klant redelijkerwijs van dat product mag hebben, moet per specifiek geval worden vastgesteld op basis van alle geldende omstandigheden. In de regel mag een koper verwachten dat het product geschikt is voor normaal gebruik, en soms ook voor bijzonder gebruik. Wettelijke garantie kan eveneens relevant worden wanneer er werkzaamheden zijn verricht, bijvoorbeeld wanneer een gekocht product geïnstalleerd moest worden en dat niet goed is gegaan. Met de non-conformiteitsregeling wil de wetgever bescherming bieden aan consumenten.

Real Garant

Met Real Garant is de consument verzekerd van garantie op de aankoop of op de reparatie en het onderhoud van een voertuig (-onderdeel). Onder de Real Garant garantie op de aankoop van een gebruikt voertuig vallen gebreken die binnen de garantieperiode zijn ontstaan of gebreken die niet waarneembaar waren bij de aankoop. Het moet echt gaan om een gebrek. Met andere woorden: het onderdeel is kapot en het voldoet niet meer aan de norm die de fabrikant heeft voorgeschreven. Bij slijtage van een onderdeel dat nog binnen de norm valt, is er geen sprake van een gebrek. Uitzonderingen op de garantie zijn ruiten, radio, banden, accessoires en onderhoud onderhevige onderdelen. Onder de Real Garant reparatie en onderhoudsgarantie wordt gegarandeerd dat opdrachten met goed vakmanschap zijn gedaan en met goede materialen. Uitzonderingen op deze garantie kunnen aan de orde zijn als een consument zelf te versleutelen onderdelen of te gebruiken werkmethodes heeft geleverd. Noodreparaties zijn hierbij uitgezonderd. Problemen die wel waren ontdekt maar te laat zijn gemeld, of bepaalde gevallen waarin de reparateur niet zelf de kans had gekregen om een probleem op te lossen (bijvoorbeeld wanneer een derde aan het gerepareerde / onderhouden product heeft gesleuteld zonder directe noodzaak).


Morgen Internet � Zorgeloos Light website